Німеччина стала третім експортером зброї у світі

Понеділок, 13 червня 2016, 11:28

Німеччина стала третім у світі експортером зброї за підсумками 2015 року.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані аналітичного центру jane's Information Group (IHS jane's).

За обсягами експорту зброї НІмеччина поступається лише США і Росії.

Експерти підрахували, що за минулий рік німецькі підприємства продали за кордон зброї на суму близько 4,78 млрд доларів. І це без врахування стрілецької зброї та боєприпасів.

Майже третина експорту зброї Німеччини (29%) припадає на країни Північної Африки і Близького Сходу. Найбільш важливими покупцями в цьому сегменті є Саудівська Аравія, Алжир, Єгипет і Катар. Зокрема, саудівці отримували з ФРН патрульні катери, катарці - танки, а для Алжиру був побудований фрегат.

IHS jane's прогнозує, що частка німецького експорту зброї на північноафриканському та близькосхідному ринку в 2018 році досягне 40 відсотків.

Потім поставки підуть на спад, показники знизяться до 28 відсотків. Причиною такого розвитку подій може стати конкуренція з боку Франції, яка стрімко відновлює виробництво озброєнь.

Раніше повідомлялося, що участь Росії у військовій кампанії в Сирії призвела до підвищення  інтересу до російської продукції з боку покупців озброєнь і може  привести до декількамільярдного зростання прибутків від продажу зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: