В Молдові проросійська опозиція вимагає відставки міністра оборони

Четвер, 2 червня 2016, 12:16

Фракція Партії соціалістів у парламенті Молдови ініціювала вотум недовіри міністру оборони Анатолю Шалару.

Про це повідомляє видання Newsmaker.

Соціалісти звинувачують міністра у продажу молдавської техніки за кордон і завданні збитків державному бюджету.

Спікер парламенту Андріан Канду повідомив, що документ буде відправлений в уряд, а постійне бюро парламенту, згідно із законодавством, повинно розглянути ініціативу протягом 14 робочих днів.

У проекті соціалістів говориться, що, починаючи з середини квітня, "під покровом ночі" з військових частин Молдови вивозилася військова техніка (у ніч з 14 на 15 квітня, з 19 на 20 квітня та 21 на 22 квітня). За три зенітні установки S-125M1 "Нева", продані на сумнівних аукціонах, як каже опозиція, було виручено $660 тис., тоді як реальна ціна, на думку соціалістів, значно вища.

У соціалістів є й інші претензії до Шалару. Вони заявили, що нещодавно в армії почали розбирати радіоелектронну техніку, яка містить дорогоцінні метали.

Минулого тижня лідер соціалістів Ігор Додон оголосив, що комуністи і ліберал-демократи відмовилися підтримати ініціативу про винесення вотуму недовіри уряду Павла Філіпа. Для його ініціювання потрібно 26 підписів депутатів, а у соціалістів набралося лише 24.

Тому фракція соціалістів вирішила щотижня виступати з ініціативою про вотум недовіри щодо кожного міністра окремо. Для цього достатньо 15 підписів депутатів. Фракція соціалістів в парламенті нараховує 24 депутатт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: