Єдина країна, що не поважає нейтралітет Молдови – це Росія – міністр

Субота, 21 травня 2016, 15:00

Єдина країна, яка не дотримується нейтралітету Молдови — це Росія.

Про це заявив міністр оборони Молдови Анатол Шалару, повідомляє видання Newsmaker.

Таким чином він прокоментував скандал, який викликало рішення Міноборони про розміщення 9 травня на головній площі країни військової техніки НАТО.

За словами глави міністра, це було лише даниною пам'яті.

"Ми сказали, що в цей день ми не можемо веселитися, а лише віддавати данину пам'яті. Не було жодного замаху на нейтралітет Республіки Молдова. Сполучені Штати і НАТО дотримуються нейтралітету нашої країни. Єдина країна, яка не дотримується нашого нейтралітету — це Росія, яка незаконно тримає свою армію на нашій території ще з радянського періоду", — заявив Шалару.

Міністр стверджує, що в Молдові знаходяться два типи російських збройних сил — законні і незаконні.

"Є миротворчі сили, які знаходяться на території РМ на законних підставах, і є сили, які входять у російську оперативну групу військ, які знаходяться тут незаконно", — пояснив Шалару, додавши, що влада Молдови "завжди вимагала виведення російської армії з території країни".

На думку глави Міноборони, в зоні безпеки на Дністрі повинна знаходиться миротворча місія з мандатом ООН, а російську "14-ту армію потрібно змусити покинути територію Республіки Молдова". У цьому зв'язку міністр заявив, що одним з рішень був би вступ Молдови в НАТО.

"НАТО – це наш порятунок на випадок можливого конфлікту з Росією", — пояснив міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.