ЄС та США підписали угоду про обмін і захист персональних інтернет-даних

Четвер, 2 червня 2016, 13:01

2 червня Європейський Союз та Сполучені Штати Америки підписали так звану "парасолькову угоду", яка встановлює всеосяжний високий рівня захисту даних в рамках кримінального співробітництва правоохоронних органів.

Про це повідомляє сайт Європейської ради.

"Угода покращує, зокрема, права громадян ЄС на забезпечення рівного поводження з громадянами США, коли справа доходить до судових прав відшкодування шкоди в судах США", - йдеться у повідомленні.

Угода поширюється на всі персональні дані, якими обмінюються поліція та органи кримінального правосуддя держав-членів ЄС і федеральна влада США з метою запобігання, розслідування, розкриття і судового переслідування кримінальних злочинів, включаючи тероризм.

Угода сприятиме співпраці правоохоронних органів і, в той же час, надаватиме гарантії законності передачі даних.

Після підписання угоди її має схвалити Європейський парламент.

Обидві сторони протягом чотирьох років вели переговори про так звану "парасолькову угоду", щоб захистити особисті дані, якими обмінюються поліція та судові органи під час розслідування, а також при обміні між компаніями та правоохоронними органами.

Переговори були ускладнені через відсутність права нерезидентів громадян ЄС позиватися в суди США, якщо вони вважають, що їхні дані були неправильно або незаконно розкриті. Громадяни США користуються такими правами в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: