Президент Єврокомісії зустрінеться з лідером Шотландії, яка проти виходу з ЄС

Середа, 29 червня 2016, 12:27

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер зустрінеться з першим міністром Шотландії Ніколою Стерджен в середу.

Про це повідомляє Reuters.

За словами представника Єврокомісії, Юнкер зустрінеться зі Стерджен в кінці дня, після того, як лідери 27 країн ЄС обговорять на саміті у Брюсселі, як реагувати на можливий вихід Великої Британії з ЄС.

Стерджен раніше заявила, що Шотландія, де понад 60 відсотків проголосували за те, щоб залишитися в ЄС, не хоче бути витісненою з Європи через Англію, найбільш густонаселену частину Сполученого Королівства, яка проголосувала за те, щоб вийти з ЄС.

Дипломати кажуть, що існує ризик того, що візит Стерджен на наступний день після участі британського прем’єра Девіда Кемерона в саміті ЄС, можуть розглядати в Лондоні як заохочення до відділення, хоча чиновники ЄС заперечують будь-які подібні наміри.

Нагадаємо, 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

На референдумі 2014 року шотландські виборці відкинули ідею про незалежність Шотландії від Британії. Тоді проти незалежності Шотландії проголосувало 55% громадян країни.

У квітні цього року Стерджен заявила, що Шотландія повинна мати право провести новий референдум про незалежність, якщо Велика Британія на референдумі вирішить вийти зі складу Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.