Шотландія хоче провести другий референдум про незалежність через Brexit

П'ятниця, 24 червня 2016, 13:44

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявляє про високу імовірність проведення другого референдуму з питання шотландської незалежності.

Про це повідомляє ВВС.

За словами Стерджен, питання проведення референдуму "обов'язково має бути на столі", тому що країні загрожує перспектива виходу з ЄС проти її волі.

За її словами, у Шотландії відбулися "значні та істотні зміни обставин" з того часу, як шотландці у 2014 році вирішили на референдумі залишитися в складі Сполученого Королівства.

Але оскільки Велика Британія проголосувала за те, щоб вийти з ЄС, уряд Шотландії "почне підготовку необхідного законодавства" для другого референдуму.

"Ми чітко сказали, що ми не хочемо виходити з ЄС. Я зроблю все необхідне, щоб ці прагнення реалізувалися... референдум про незалежність дуже ймовірний", - сказав Стерджен.

На вчорашньому референдумі 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

Нагадаємо, на минулорічному референдумі шотландські виборці відкинули ідею про незалежність Шотландії від Британії.

Тоді проти незалежності Шотландії проголосувало 55% громадян країни.

У квітні цього року глава шотландського уряду Нікола Стерджен заявила, що Шотландія повинна мати право провести новий референдум про незалежність, якщо Велика Британія на референдумі вирішить вийти зі складу Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: