Російські літаки виконають спостережні польоти над Естонією і Фінляндією

Понеділок, 4 липня 2016, 12:03

Російська група інспекторів в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба планує виконати послідовні спостережні польоти на російському літаку Ан-30Б над територіями Естонії та Фінляндії.

Про це заявив начальник національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки РФ Сергій Рижков, повідомляє видання Postimees.

"Спостережні польоти будуть виконуватися в період з 4 по 9 липня 2016 року з аеродромів відкритого неба Тарту/Юленруме (Естонія) та Гельсинки/Вантаа (Фінляндія) максимальною дальністю 600 і 1400 км відповідно", - сказав він.

Він зазначив, що "російський літак спостереження буде виконувати польоти за погодженим з спостережуваними сторонами маршрутами, а фахівці з Естонії та Фінляндії на його борту будуть контролювати порядок застосування цифрової апаратури спостереження та дотримання положень, передбачених Договором".

За словами Рижкова, "спостережні польоти виконуються з метою сприяння більшій відкритості та транспарентності військової діяльності держав-учасників Договору, а також зміцнення безпеки через зміцнення заходів довіри".

Це 19-й і 20-й спостережні польоти РФ над територіями держав-учасниць Договору в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: