Україна домовляється з НАТО про використання Ан-124 "Руслан" без участі РФ

Четвер, 7 липня 2016, 12:31

Керівництво України ухвалило рішення вийти з тристоронньої програми співпраці Україна-Росія-НАТО, за якою альянс використовував можливості української стратегічної авіації.

Про це розповів в інтерв’ю "Європейській правді" в.о. глави місії України при НАТО Єгор Божок

Він назвав українські стратегічні літаки АН-124 "Руслан" серед пунктів, які Україна пропонує для посилення обороноздатності Альянсу.

"Досі діяв проект, за яким Україна надавала країнам-членам НАТО послуги в галузі стратегічних авіаперевезень спільно з Росією.

Керівництво нашої держави вирішило відмовитися від взаємодії з Росією у цій сфері. Ми зараз домовляємося про новий проект Україна-НАТО", - розповів дипломат.

Серед інших опцій додати внесок до обороноздатності альянсу він назвав український досвід протидії гібриднім загрозам – очікується, що Україна та НАТО створять в Києві центр протидії гібридній війні.

"Ми також можемо бути корисними НАТО у сфері розвідки і спостереження, можемо ділитися тою інформацією, яка у нас є. Можемо запропонувати свої можливості і ресурси для проведення спільних навчань і тренувань. Наприклад, Яворівський полігон вже є сертифікованим центром тренування НАТО", додав дипломат.

Детальніше про очікувані наслідки Варшавського саміту НАТО – в інтерв'ю в.о. керівника місії України при альянсі "Ми не лише просимо – Україна має серйозні пропозиції для Альянсу"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.