РФ хоче повернутися до моделі Ялтинських угод - заступник генсека НАТО

Четвер, 7 липня 2016, 18:33

НАТО і Росія мають абсолютно різне бачення майбутнього Європи і через це варто очікувати тривалого суперництва між сторонами.

Про це заявив заступник генсека НАТО Александр Вершбоу під час форуму "Security beyond defense" у Варшаві, повідомляє кореспондент Європейської правди.

"Ми маємо те, що я б назвав тривале стратегічне суперництво з Росією. Тому що наше бачення Європи абсолютно інше. РФ хоче повернутися до моделі Ялтинських угод, що означає дискримінацію великими країнами менших. Ми ж хочемо зберігати модель Гельсінських угод, підписаних у 1975 році, які пропагують повагу до суверенітету країн та міжнародних кордонів", - сказав Вершбоу.

Він нагадав, що після завершення "холодної війни" НАТО налагоджувало стратегічне партнерство з РФ, але ці зусилля зійшли нанівець у 2014 році після дій РФ в Україні.

"На східному фланзі ми маємо незаконну анексію Криму і продовжується агресія на сході України. Міжнародна спільнота докладає зусиль для покращення ситуації через діалог, але за два роки ситуація майже не змінилася", - сказав Вершбоу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: