РФ випробовує рішучість незалежних країн, ЄС і НАТО – міністр оборони Швеції

П'ятниця, 8 липня 2016, 19:42

Заяви російських чиновників про ядерний арсенал РФ і погрози його потенційного застосування є неприйнятними.

Про це заявив міністр оборони Швеції Пітер Гултквіст на полях саміту НАТО у Варшаві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Час від часу ми чуємо заяви російських чиновників про ядерні можливості РФ. Ці погрози ядерною зброєю турбують і є неприйнятними. Ми бачимо зростання інтересів РФ не тільки на Балтиці, але також у Швеції та Фінляндії", - сказав Гултквіст.

За його словами, на тлі незаконної анексії Криму і тривалої дестабілізації України, Росія змушує країни НАТО та партнерів задуматися над оборонними військовими операціями.

"Ми маємо досвід з небезпечною поведінкою російських пілотів над Балтійським морем. Крім того, російські літаки продовжують літати у міжнародному просторі з виключеними транспондерами. Ми також бачимо як російські кораблі порушують правила у міжнародних водах", - сказав міністр

"Така поведінка небезпечна і провокативна. РФ тестує рішучість і "червону лінію" незалежних країн, ЄС і НАТО. Нам необхідне спільне розуміння, як діяти в регіоні Балтійського моря", - додав Гулквіст.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.