Порошенко і Дуда підписали декларацію до Дня незалежності України

Четвер, 25 серпня 2016, 09:44

Президенти України Петро Порошенко та Республіки Польща Анджей Дуда підписали спільну декларацію до 25-ї річниці незалежності України.

Текст декларації розміщено на сторінці президента України Петра Порошенка.

У декларації глави держав підкреслюють готовність до розвитку добросусідських дружніх відносин і співробітництва.

"Відновлення миру в Україні має ключове, вирішальне значення для безпеки всіх європейських держав, в тому числі Польщі", – йдеться у декларації.

Також відзначається незмінність позиції Польщі щодо підтримки зусиль України з відновлення територіальної цілісності.

У декларації президенти закликають міжнародну спільноту посилити зусилля, у тому числі шляхом політики санкцій щодо агресора, з метою відновлення порушеного міжнародного правопорядку та припинення агресії проти України.

Польська сторона також підтвердила підтримку політиці "відкритих дверей" НАТО та визнаємо право і перспективу України набути в майбутньому повноправне членство в НАТО відповідно до волі українського народу.

Окрім того, "Польща підтримує впровадження безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною як ефективного кроку, який сприяє розширенню міжлюдських контактів".

"Ми, президенти України та Республіки Польща, у день відзначення 25-ї річниці незалежної України, підтверджуємо взаємно стратегічний характер наших відносин та декларуємо прагнення і надалі будувати українсько-польське сусідство на засадах спільного  цивілізаційного розвитку, який зміцнить наші відносини, стане тривалим сполученням наших відносин,  гарантуючи цим та майбутнім поколінням поляків і українців відчуття взаємної довіри, злагоди та безпеки", – резюмується у тексті декларації.

Раніше повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда під час свого візиту до Києва заявив про те, що Центральна і Східна Європа повинні посилити свою політичну присутність в ранках Північноатлантичного альянсу з метою підтримання рівноваги в цій частині світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.