НАЗК у середу ввечері затвердить введення в експлуатацію системи е-декларування

Середа, 31 серпня 2016, 15:12

Національне агентство з питань запобігання корупції проведе сьогодні засідання, на якому мають затвердити рішення про введення в експлуатацію системи електронного декларування доходів чиновників.

Засідання призначено на 20:00, повідомляє сайт НАЗК.

Планується також розглянути питання розподілу коштів на фінансування статутної діяльності партій в 2016 році, погодження проектів розпоряджень Кабміну "Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції здійснення першочергових заходів щодо реформування Державної міграційної служби у 2016-2017 роки" та "Про затвердження плану дій з впровадження ініціативи "Партнерство "Відкритий уряд" в 2016-2018 роках".

Як повідомлялося, 29 серпня Держспецзв’язок відзвітував, що було завершено "корегування документації та програмного забезпечення в частині побудови КСЗІ Реєстру".

Нагадаємо, 23 серпня НАЗК закрила доступ до системи е-декларування до 1 вересня.

Як відомо, 15 серпня система електронного декларування була запущена, не будучи доопрацьованою, зокрема – не маючи необхідного сертифікату.

Пізніше у державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної комерційної компанії.

Народні депутати Антон Геращенко та Іван Вінник заявили про злам системи. Водночас вони продемонстрували скріншоти, до яких мали доступ лише ті, хто заводив фальшиві дані до системи.

В неділю з'ясувалося, що підроблена електронна декларація, подана від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, була підписана не тестовим, а повноцінним електронним ключем, що був створений державним підприємством "Українські спеціальні системи" (УСС).

Водночас "Українські спеціальні системи" заперечують інформацію про свою причетність до виготовлення фальшивого ключа на ім’я Рябошапки.

Прем'єр Володимир Гройсман різко розкритикував зрив запуску декларування та пообіцяв покарання причетним, якщо з 1 вересня система не буде запущена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.