Понад мільйон людей вийшли на вулиці Стамбула на підтримку турецької влади

Фото
Понеділок, 8 серпня 2016, 08:32

Понад мільйон людей зібралися на мітингу у Стамбулі на підтримку чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана, турецької влади, засуджуючи спробу перевороту минулого місяця.

Про це повідомляє Politico.

Для участі у мітингу "За демократію і полеглих" Ердоган запросив лідерів усіх головних опозиційних партій. При цьому партійна символіка на мітингу була під забороною.

 

Агентство Anadolu називає мітинг на площі Єнікапи у Стамбулі історичним. Крім того, подібні мітинги пройшли і в інших містах Туреччини. Зокрема,в  Анкарі на вулиці вийшли більше 150 тисяч людей, перед якими на великому екрані транслювали мітинг зі Стамбула.

Як повідомляє Daily Sabah, мітинг розпочався з хвилини мовчання за 240 загиблими під час невдалої спроби перевороту 15 липня, гімну Туреччини і зачитування рядків з Корану у пам’ять про загиблих.

Після цього перед зібранням виступили лідери партій і президент Ердоган, який закликав громадян продовжити мітинги до середи.

Західні і турецькі ЗМІ наводять різні дані щодо чисельності демонстрантів. Так, Reuters говорить про "більше мільйона", Daily Sabah – про "майже 5 мільйонів".

 

Як повідомлялося, на мітингу у Стамбулі президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв відновити смертну кару, якщо за це проголосує парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: