Експерти встановили, як підірвали російський А321 над Єгиптом

Вівторок, 13 вересня 2016, 09:26

Міжнародна технічна комісія з розслідування торішньої катастрофи А321 компанії "Когалимавіа" в Єгипті встановила точне місце закладки бомби, що знищила літак.

Про це пише російське видання "Коммерсантъ".

На думку експертів, терористи замінували відсік негабаритного багажу в хвостовій частині літака, заховавши там вибуховий пристрій з таймером.

Спрацьовування невеликої за потужністю бомби призвело до миттєвого відриву хвоста машини і, як наслідок, до її переходу в некероване пікірування.

"Епіцентр вибуху знаходився не за спинками останнього ряду крісел, як вважалося раніше, а приблизно двома метрами нижче - на підлозі так званого відділення розсипного вантажу або відповідно з авіаційної термінологією bulk-камери", - повідомляє видання.

У А321 це приміщення об'ємом близько 5 куб. м зазвичай використовується для перевезення негабаритних перевезень вантажів: дитячих та інвалідних колясок, лиж, велосипедів, кліток з тваринами тощо.

Встановити це авиаэкспертам з Єгипту, Міждержавного авіакомітету (представляє РФ), Франції і США допомогла організована ними викладка зібраних фрагментів А321 в ангарі в аеропорту Каїра.

Бомба спрацювала приблизно через 22 хвилини після старту літака. На думку експертів, більшість пасажирів А321, що отримали важкі баротравми і які зазнали жахливих перевантажень, загинули ще в повітрі.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився 31 жовтня 2015 року.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.