У ПАРЄ вважають невиправданим кроком можливий вихід делегації України – ЗМІ

Середа, 14 вересня 2016, 15:33

У Парламентській асамблеї Ради Європи вважають, що можлива відмова від участі в роботі асамблеї української делегації була би невиправданим кроком з точки зору подальшого захисту інтересів самої України.

Про сказав співробітник апарату ПАРЄ, повідомляє Deutsche Welle.

"Емоції українців можна зрозуміти, але такий крок був би невиправданим з точки зору подальшого захисту інтересів самої України в ПАРЄ", - сказав співрозмовник.

Окрім того, він повідомив, що поки зарано говорити про повернення російської делегації після проведення виборів до Держдуми, які мають відбутись 18 вересня, зокрема, й в анексованому Росією Криму.

"ПАРЄ не спостерігатиме за проведенням виборів у Росії, тому будь-які запитання про оцінку складу й повноважень майбутньої російської делегації у ПАРЄ залишаються відкритими", - сказав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може відмовитися від участі в ПАРЄ, якщо повноваження російської делегації будуть визнані, незважаючи на нелегітимність виборів в Держдуму РФ на території окупованого Криму.

Слід зазначити, що припинення роботи делегації Верховної ради України в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи не означає припинення участі в роботі Ради Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: