Україна нагадала Європі про територіальні наслідки агресії Росії

Четвер, 15 вересня 2016, 15:24

У зв'язку з участю у конференції представника держави-агресора постійне представництво України при Раді Європи нагадало про наслідки російської агресії проти України, які в Європі намагаються ігнорувати, запрошуючи одного з архітекторів агресії на засідання високого рівня.

Про це, коментуючи запрошення представника РФ для участі у Європейській конференції голів парламентів, розповів постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

"У конференції голів європейських парламентів Україна працює на всіх рівнях: ключовим буде виступ голови Верховної Ради Андрія Парубія та його двосторонні зустрічі, дипломати ведуть кулуарну роботу, – відзначив він. – Я, наприклад, обговорив наслідки візиту Матвієнко та вибори в окупованому Криму з низкою колег. А публічно … нагадуємо всім дуже просту річ - анексія Криму триває, Донбас теж окупований, сотні кілометрів кордону України контролює Росія, а в Палаці Європи сьогодні вітають Валентину Матвієнко - людину, яка доклала до всього цього багато особистих зусиль і представляє керівництво держави-агресора", – відзначив Кулеба.

Як відомо, 15 вересня у Страсбурзі розпочала роботу Європейська конференція голів парламентів.

Вперше після окупації Криму та застосування санкцій до російської делегації в ПАРЄ участь у заході Ради Європи такого високого рівня бере представник Росії - голова Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Її запросили до Страсбургу в контексті зусиль групи впливових членів ПАРЄ домогтися повернення російської делегації до Асамблеї вже в січні 2017 року.

Вчора вона вже провела зустріч з Головою ПАРЄ Педро Аграмунтом та провела спільний брифінг з ним, під час якого обидві сторони продемонстрували намір відновити участь Росії в ПАРЄ.

Цинізм ситуації полягає в тому, що саме Матвієнко є одним з архітекторів агресії Росії проти України. Саме під її керівництвом Рада Федерації надала Президенту Росії Володимиру Путіну офіційний дозвіл застосувати збройні сили проти України.

І ось тепер, коли жодна з вимог резолюцій ПАРЄ щодо Росії нею не виконана, а агресія проти України продовжується, Матвієнко урочисто приймають у Страсбурзі, в Палаці Європи, який є символом того, що Росія системно знищує - демократію, верховенство права, права людини.

Раніше повідомлялося, що Україна закликає Раду Європи та її держави-члени у разі проведення виборів в окупованому Криму утримуватися від визнання результатів виборів до Держдуми РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.