У Братиславі починається неформальний саміт лідерів ЄС без Британії

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:19

Неформальний саміт лідерів 27 держав Євросоюзу пройде в п'ятницю в Братиславі. Велика Британія, яка проголосувала за вихід з ЄС, у зустрічі не бере участі.

На саміті мають обговорити політичні наслідки Brexit для Європи, безпекові проблеми, а також міграційну кризу.

"Ми не приїхали до Братислави, щоб втішати один одного. Або ще гірше, заперечувати реальні проблеми з якими ми стикаємося. В даний конкретний момент в історії нашої спільноти, після голосування у Великій Британії, єдине, що має сенс - це тверезі і чесні оцінки ситуації", - сказав напередодні саміту президет Європейської ради Дональд Туск.

Туск також наголосив, що має представит "дорожню карту", яка має повернути європейцям стабільність і відчуття безпеки та ефективного захисту.

"Що нам потрібно сьогодні - це оптимістичний прогноз на майбутнє, немає ніяких сумнівів. Але це вимагає реальної діагностики причин виходу Британії з ЄС, і її політичні наслідки для всієї Європи. Одне повинно бути абсолютно ясно, тут в Братиславі: що ми не можемо почати наше обговорення з такою блаженною переконаності, що немає нічого поганого, що все було і є добре", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: