Порошенко закликав створити міжнародний механізм захисту внутрішніх переселенців

Понеділок, 19 вересня 2016, 19:29

Президент України Петро Порошенко наголошує на тому, що міжнародна спільнота має розробити міжнародний механізм відповідальності і також рамки для захисту прав внутрішньо-переміщених осіб.

Про це він заявив під час виступу на засіданні високого рівня Генасамблеї ООН на тему біженців та мігрантів, повідомляє прес-служба президента України.

"Необхідно якнайскоріше розробити такий міжнародний механізм відповідальності, а також міжнародні зобов’язуючі рамки для захисту прав внутрішньо переміщених осіб", – зазначив Порошенко.

Він також наголосив, що українська влада послідовно демонструє відданість необхідності забезпечення належного захисту переміщених осіб.

"Наша самовіддана робота дозволила, зокрема, попередити виникнення ще однієї суттєвої хвилі біженців в Європу", – відзначив президент України.

У своєму виступі Порошенко також торкнувся і російської агресії проти України.

"Ми не маємо права закривати очі на бомбардування Росією цивільних об’єктів в сирійському Алеппо чи на українському Донбасі. Йдеться не лише про дотримання гуманітарних принципів", - сказав Петро Порошенко.

 "Нам потрібне остаточне та стале вирішення проблеми, а саме припинення російської агресії проти України", - додав він.

Порошенко також заявив про необхідність відновлення посади Спеціального представника Генерального секретаря ООН з питань внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомлялося, в кулуарах Генасамблеї ООН відбудеться зустрічпрезидента України Петра Порошенка і президента США Барака Обами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.