Австрія отримає президента лише у січні 2017 року

Вівторок, 20 вересня 2016, 16:08

Австрії, яка з липня перебуває без президента, доведеться чекати до 2017 року, адже тільки тоді  наступний глави держави вступить на посаду.

Про це повідомляє The Local.

Майбутній президент буде приведений до присяги 26 січня - більше ніж через місяць після голосування, яке заплановано на 4 грудня.

Відстрочка покликана дати відповідним органам достатньо часу для розслідування будь-яких можливих претензій, фальсифікацію виборів і порушень під час виборів.

Як повідомлялося, повторні президентські вибори в Австрії, в яких змагаються ультраправий кандидат Норберт Гофер та незалежний кандидат Александр ван дер Беллен, призначені раніше на 2 жовтня, перенесли на 4 грудня.

Причиною перенесення виборів став неякісний клей, який використовується на конвертах, куди треба помістити бюлетені при голосуванні поштою.

Нагадаємо, Конституційний суд Австрії визнав недійсними результати президентських виборів. Вони були скасовані через порушення процедури підрахунку виборчих бюлетенів в окремих округах.

За результатами другого туру Александер ван дер Беллен з незначним відривом переміг Гофера. Перевибори мали відбутися 2 жовтня.

Норберт Гофер під час першої кампанії часто застосовував антиміграційну риторику і був відомий як поміркований євроскептик.

Крім того, під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.