Посол Британії: Україна сам має покарати Філліпса за провокації

П'ятниця, 23 вересня 2016, 19:26

Посол Британії в Україні Джудіт Гуф вважає, що Україна сама, в рамках чинного законодавства, має покарати британця Грема Філіпса за його провокації під час обміну полоненими.

Про це посол написала на сторінці дипломатичного представництва Британії у Facebook.

"Я бачила відеозапис обміну полоненими минулого тижня, та, як Iryna Gerashchenko і Уляна Супрун, вражена поведінкою Грема Філіпса щодо Володимира Жемчугова. На моє переконання, це не журналістика", - написала Гуф.

"Багато людей закликали Велику Британію позбавити його паспорта.

Пан Філіпс не здійснив правопорушення у Великій Британії, яке могло б стати підставою для британського уряду заборонити йому виїзд за межі країни.

Якщо він порушив українське законодавство, то це повноваження української влади вирішити, які дії вона вважає за потрібне вчинити щодо пана Філіпса в Україні", - наголосила посол Британії в Україні.

Раніше повідомляося, що посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко просить Велику Британію зупинити в Україні проросійську пропагандистську і провокативну діяльність Грема Філліпса.

Нагадаємо, у липні 2014 року Служба безпеки України затримала Філліпса і ухвалила рішення про його видворення за межі України із забороною в'їзду на три роки.

При цьому сам Філліпс спочатку стверджував, що йому не загрожує депортація. Після цього він повернувся до Росії, а звідти - на Донбас і продовжив роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.