США і країни ЄС закликають РФ виконати обіцянки і припинити вогонь в Сирії

Неділя, 25 вересня 2016, 16:43

Країни ЄС та США вимагають від РФ припинити вогонь і сприяти політичному врегулюванню конфлікту в Сирії.

Про йдеться у спільні заяві щодо Сирії міністрів закордонних справ Франції, Італії, Німеччини, Великобританії, США та високого представника Європейського Союзу, оприлюдненій на сайті МЗС Німеччини.

"Руйнівні події в Сирії цього тижня зайвий раз говорять про те, про що ми говорили раніше – саме на Росії лежить тягар довести, що вона готова і здатна вжити надзвичайних заходів для порятунку дипломатичних зусиль з відновлення перемир’я і забезпечення безперешкодного доступу до гуманітарної допомоги і створення необхідних умов для відновлення під егідою ООН політичних переговорів", – йдеться у заяві.

Пʼятірка країн та високий представник Європейського Союзу "закликають Росію вжити надзвичайних заходів, щоб відновити довіру до (міжнародних) зусиль, у тому числі шляхом припинення бомбардувань сирійським режимом власного народу, які постійно і брутально підривають всі спробм покласти край цій війні".

"Зрештою п’ятірка країн і Верховний представник ЄС … підкреслюють, що їх терпіння відносно невиконання Росією взятих на себе зобовʼязань не є безмежним", – продовжують автори звернення.

"Тому ми також закликаємо Раду Безпеки ООН вжити невідкладних додаткових заходів щодо зменшення напруги в цьому конфлікті", – наголошується у заяві.

Варто додати, що США, Британія і Франція скликали екстрене засідання ООН щодо Сирії.

Додамо також, що від авіаударів ВПС Башара Асада і ВКС Росії з 19 вересня в Сирії загинули 323 людини, ще 1 334 поранені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.