У Німеччині хочуть повертати біженців назад до Греції

Неділя, 4 вересня 2016, 11:12

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив про наміри в майбутньому повертати біженців назад до Греції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ми в Європі багато зробили, аби покращити ситуацію в Греції. Це повинно мати наслідки і призвести до того, що згідно з Дублінською угодою біженців можна буде знову повертати до Греції", - сказав де Мезьєр.

При цьому міністр наголосив на важливості вироблення єдиної європейської позиції, бо у разі форсування подій існує небезпека, що суди невдовзі заборонять повернення шукачів притулку до Греції.

Дублінська угода передбачає, що за розгляд заявки про надання притулку відповідає та країна ЄС, що була першою країною спільноти, в яку прибув біженець. Однак повернення біженців з Німеччини до Греції через значні недоліки в системі надання притулку та прийому біженців в цій країні було призупинене ще в 2011 році.

Де Мезьєр також дорікнув Афінам за дії минулого року, коли до Європи прибула рекордна кількість шукачів притулку, мовляв, на зовнішніх кордонах ЄС потрібно було налагодити реєстрацію, а не відкривати шлях біженцям далі - тоді Угорщина не була б змушена будувати паркан.

При цьому міністр став на захист рішення Ангели Меркель, прийнятого рік тому, впустити до Німеччини біженців з Угорщини.

За його словами, уряд ФРН спершу не хотів створювати прецедент, але потім ситуація в Угорщині настільки погіршилася, а марш біженців до кордону з Австрією став настільки масштабним, що рішення змінили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.