Єврокомісар Ган: Україна та Грузія отримають візову лібералізацію в 2016 році

Неділя, 4 вересня 2016, 12:03

В цьому році в Європейському парламенті і серед країн-членів ЄС буде ухвалене рішення про лібералізацію візового режиму для України та Грузії.

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган в коментарі Радіо Свобода.

"Серед країн-членів існує очікування того, що обидві країни мають отримати це (візову лібералізацію, – ред.)", – заявив Ган на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Братиславі.

Ган вважає, що створення наприкінці осені механізму припинення видачі віз із боку ЄС у разі виникнення проблем "має усунути всі суперечливі питання".

Як повідомлялося, комітет Європарламенту із громадянських свобод та внутрішніх справ розгляне доповідь щодо надання безвізового режиму для України 5 вересня.

Нагадаємо, 7 липня комітет Європарламенту у закордонних справах проголосував за те, щоб рекомендувати якнайшвидше скасувати візові вимоги для українських громадян для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Слід зазначити, що комітет ЄП у закордонних справах має лише допоміжну роль у схваленні безвізового режиму. Головним є комітет з громадянських свобод та внутрішніх справ (LIBE). 

Наприкінці липня віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що в ЄС готується ухвалити рішення про скасування візового режиму для України на початку осені.

Як відомо, схвалення безвізу з боку ЄС потребує часу з огляду на процедуру. Зокрема, питання скасування віз мають розглянути на засіданні парламентського комітету, після цього - схвалити на пленарному засіданні Європарламенту, і, на завершення, має відбутися його схвалення Радою ЄС (країнами-членами).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: