Кількість мігрантів, які отримують допомогу в Німеччині, зросла на 169%

Понеділок, 5 вересня 2016, 13:41

Кількість мігрантів, які претендують на отримання державної допомоги у Німеччині, протягом минулого року зросла на 169%.

Про це повідомляє Reuters.

За останніми даними Федерального статистичного управління у Німеччини соціальні виплати отримують близько 975 тис. мігрантів, що претендуюють на отримання притулку.

Вони отримують грошову допомогу від держави відповідно до закону про надання грошової допомоги  особам, які шукають притулку, ухваленому у другій половині  2015 року.

Статистика свідчить про постійне зростання кількості мігрантів, які отримують грошову допомогу протягом останніх шести років.  

Федеральне статистичне управління також зазначає, що 2014-му році допомогу отримували 363 тис. мігрантів.

Таким чином, державні витрати на допомогу мігрантам зросли приблизно на 120% у 2015 році і сягнули майже 5,3 млрд євро.

Варто відзначити, що масштаби державної допомоги для мігрантів обурюють багатьох німців, особливо в бідних східних регіонах, проте в суботу Меркель підкреслила, що уряд не збирається зменшувати фінансування допомоги для біженців та мігрантів.

Агенція відзначає, що такі цифри свідчать про можливість подальшого зростання популярності радикальних партій, які мають антимігрантську риторику.

Таких, наприклад, як AfD, яка за результатами останніх місцевих виборів представлена в дев'яти з 16 регіональних парламентів Німеччини.

Раніше повідомлялося, що на виборах на півночі Німеччини праві популісти обійшли партію Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.