У Раді Європи відмовилися від бліцкригу з повернення Росії до Страсбурга

Понеділок, 10 жовтня 2016, 10:21

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відхилило ініціативу про швидке внесення змін до регламенту, за яким Росія могла би отримати гарантії безперешкодного відновлення своїх прав у асамблеї.

Про це повідомив у дописі під час засідання Бюро його член, керівник української делегації Володимир Ар’єв.

"Бюро відмовилось від ідеї просування нелегітимної і швидкої процедури зміни регламенту Асамблеї на догоду РФ", - написав він. На думку депутата, "спрацювали протести української делегації".

Як повідомляла "Європейська правда", наприкінці минулого тижня стало відомо про наміри керівників політичних груп схвалити такі зміни до регламенту, які радикально ускладнили би можливе ухвалення рішення про санкції щодо національних делегацій. Таким чином, продовження санкцій проти РФ на початку 2017 року ставало би проблематичними.

Ар’єв стверджує, що ці зміни до регламенту все ж спробують внести, але за стандартною тривалою процедурою. Також в ПАРЄ спробують задіяти інший шлях внесення змін.

"Ухвалене рішення - провести дебати в політичних групах ПАРЄ. Себто виміряти температуру у всьому домі. І залежно від результатів, питання буде винесено на Бюро ПАРЄ у п'ятницю. За таких обставин запланований проросійськими лобістами бліцкриг стає майже неможливим.

Тому вони починають говорити про політичний мораторій на заперечення повноважень делегаціям, який носить суто декларативний характер і проти якого треба боротись в діалозі під час сесії", - заявив депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.