Спікер Палати представників США відмовився підтримувати Трампа

Вівторок, 11 жовтня 2016, 12:39

Спікер Палати представників Конгресу США Пол Раян заявив про відмову агітувати за кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на тлі скандалу з його сексистськими заявами.

Про це повідомляє Reuters.

Раян, який обіймає найвищу виборну посаду серед республіканців, натомість пообіцяв присвятити себе збереженню більшості республіканців у Палаті представників, щоб Гілларі Клінтон в разі перемоги на виборах не отримала "карт-бланш" у Конгресі.

Заява Раяна лише додала невизначеності під час найгіршої протягом десятиліть для республіканців партійної кризи і посилила зростаюче почуття ізоляції навколо Трампа, який раніше ніколи не балотувався на державні посади.

Трамп прокоментував заяву Раяна у Twitter: "Пол Раян має витрачати більше часу на балансування бюджету, робочі місця та нелегальну імміграцію, а не на боротьбу із кандидатом-республіканцем".

Як повідомлялося, у США розгорівся скандал навколо сексистських висловлювань Дональда Трампа.

У записі, датованому ще 2005 роком, нинішній кандидат у президенти США від Республіканської партії у вельми розкутій манері зізнається, що "намагався спокусити заміжню жінку, але у нього не вийшло".

Раніше повідомлялося, що республіканці міркують над заміною кандидатури Трампа саме через скандальну історію з висловлюваннями епатажного мільярдера.

Сам мільярдер у своєму спеціальному відеозверненні вибачився за таку поведінку після того, як республіканці розкритикували його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: