Швейцарці голосуватимуть щодо надання громадянства для третього покоління мігрантів

Середа, 12 жовтня 2016, 12:47

У Швейцарії в лютому 2017 року проведуть референдум з питання послаблення правил надання громадянства для третього покоління іммігрантів.

Про це повідомляє 20min.ch.

Це питання буде одним з трьох, винесених на референдум.

На відміну від багатьох інших країн, люди, народжені в Швейцарії, автоматично не отримують громадянство, якщо їх батьки не швейцарці, але можуть подати заяву на натуралізацію за певних умов. Якщо ні їхні батьки, ні діди не були швейцарцями, вони можуть бути третім поколінням сім'ї, що живе в країні без громадянства.

На даний момент кантони встановлюють власні правила щодо процесу натуралізації для іноземців третього покоління, але федеральний уряд намагається полегшити процедури шляхом внесення змін до законодавства на федеральному рівні.

Зокрема, пропонується що третє покоління іноземців може отримати спрощену процедуру натуралізації замість тривалого процесу звичайної натуралізації, якщо вони народилися в Швейцарії, мають посвідку на проживання і не менше п'яти років обов'язкової шкільної освіти в країні.

Крім того, принаймні один з батьків повинен мати посвідку на проживання, пройшов швейцарську шкільну систему, і жив в Швейцарії як мінімум десять років.

Жителі Швейцарії на референдумі також голосуватимуть ще за два питання – податкова реформа для бізнесу, і проект, спрямований на забезпечення фінансування доріг.

Як повідомлялося, у вересні на референдумі мешканці Швейцарії підтримали розширення повноважень спецслужб, а також відмовились підвищувати пенсії на 10%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.