ЄНП закликала екс-прем'єра Молдови підтримати кандидата від опозиції на пост президента

Неділя, 16 жовтня 2016, 11:06

Європейська народна партія (ЄНП) підтримала рішення трьох молдавських партій висунути єдиного кандидата від правої опозиції на виборах президента країни.

Про це повідомляє Newsmaker.

У своєму повідомленні глава ЄНП Джозеф Доль також закликав голову Народної європейської партії Молдови Юріє Лянке вийти з передвиборної гонки в підтримку єдиного кандидата Майї Санду.

"Майя Санду - сміливий, чесний і відданий політик. ЄНП повністю підтримує Майю Санду як єдиного правоцентристського проєвропейського кандидата, який може представляти і боротися за інтереси кожного громадянина Молдови", - йдеться в повідомленні.

Доль також привітав рішення лідера партії "Платформа Гідність і правда" (Demnitate și adevăr — DA) Андрія Настасе вийти із президентської гонки і підтримати кандидатуру Санду. "Настасе показав, що інтереси країни вище особистих політичних амбіцій", - зазначив Доль.

Він також висловив жаль, що Лянке не підтримав Санду і вийшов з переговорів про єдиного опозиційного кандидата.

"Розпорошеність правих партій приносить користь лише проросійським силам і олігархам, які не зацікавлені у процвітаючої та демократичної Молдові. У зв'язку з призначенням Майї Санду настійно закликаю Юріє Лянке вийти з гонки і підтримати єдиного кандидата", - підкреслив глава ЄНП.

ЄНП — одна з найбільших партій Європи, представлена у всіх політичних інститутах Європейського союзу і в Раді Європи. У партію входять 73 колективних члена, національні партії з 39 країн. ЄНП також включає 16 глав урядів країн ЄС та шість глав урядів країн, що не входять в ЄС. Фракція ЄНП — найбільша в Європарламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.