НАЗК наймає дочку "Держспецзв'язку" для виправлення е-декларування

Четвер, 20 жовтня 2016, 15:52

Національне агентство з питань запобігання корупції схвалило рішення про те, щоби визначити компанію "Українські спеціальні системи" адміністратором реєстру е-декларацій.

НАЗК уповноважила підписати договір із компанією УСС, вартість послуг – 150 тисяч гривень до кінця бюджетного року, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Під час засідання лунали заперечення з приводу підписання договору саме із УСС. Зокрема, член НАЗК Руслан Рябошапка нагадав про причетність УСС до фальсифікації електронного ключа, виданого на його ім’я, а також до нещодавніх технічних проблем із електрозабезпеченням технічного майданчика е-декларування.

"Ми просимо призначити адміністратором нашої системи підприємство, яке не може гарантувати роботу системи, яке видає електронні ключі кому завгодно, яке не може доопрацювання програмного забезпечення", - заявив він.

Водночас, присутні на засіданні народні депутати наполягали на визначенні адміністратора, обґрунтувавши це тим, що у програмне забезпечення е-декларування необхідно внести корективи. "Нам Держспецз’язок пообіцяв, що коли буде адміністратор, помилки виправлять за 1-2 дні", - заявив депутат Юрій Дерв’янко, закликавши "обрати між поганим і гіршим і затвердити УСС адміністратором".

У підсумку дискусії НАЗК затвердило підписання договору з УСС трьома голосами проти одного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.