Прем'єр Нідерландів: відмова від асоціації з Україною матиме міжнародні наслідки

П'ятниця, 21 жовтня 2016, 13:58

Нідерланди приймуть рішення з питання ратифікації угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом до 1 листопада.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте за результатами першого дня саміту ЄС у Брюсселі.

"Вчора ми не затвердили жодних рішень, ми зробимо це до 1 листопада", - написав Рютте, зазначивши, що песимістично налаштований щодо позитивного вирішення цього питання.

"Угода про асоціацію з Україною не може, очевидно, бути відокремлена від нестабільності в регіоні. Своїм колегам я прямо сказав, що в даний час бачу мало шансів в Гаазі для того, щоб досягти рішення", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр Нідерландів визнав, що голландське "ні" матиме міжнародні наслідки. Відмова безпосередньо вплине на Україну, на українсько-російські відносини, реалізацію Мінських угод і нормандський процес.

"Коли ставки настільки великі, то це безумовно навіть наш обов'язок іти на крайні заходи, щоб вирівняти внутрішні та зовнішні інтереси. Це пошук юридично обов'язкового рішення, яке віддавало б належне результату голосування у Нідерландах", - зазначив Рютте.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте буде закликати лідерів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі зробити заяву про те, що Угода про асоціацію ЄС-Україна не ставить Київ на шлях до членства в ЄС.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів ухвалив постанову, якою вимагає від уряду внести рішення щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС не пізніше 1 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: