Прем'єр Бельгії повідомив Туску, що поки не може підписати угоду ЄС-Канада

Понеділок, 24 жовтня 2016, 15:46

Прем'єр-міністр Шарль Мішель Бельгії повідомив президента Європейської ради Дональда Туска, що йому поки не вдалося заручитися згодою регіональних влад для підписання торгівельної угоди ЄС-Канада.

Про це Мішель повідомив журналістам після зустрічі з регіональними лідерами, повідомляє Reuters.

"Я офіційно повідомив Туску, що ми поки не досягли згоди", - сказав Мішель.

За його словами, він як і раніше відкритий до діалогу з владою регіону Валлонії, і поки занадто рано говорити про те, що ЄС не вдасться підписати угоду з Канадою.

У другій половині дня в понеділок керівництво ЄС збиралося провести телефонну конференцію з урядом Канади і потім прийняти рішення про те, чи буде 27 жовтня підписано угоду СЕТА, як планувалося раніше.

Як повідомлялося, Столичний регіон Брюссель слідом за Валлонією відмовився схвалити ратифікацію угоди про торговельне співробітництво між Євросоюзом і Канадою (CETA).

Як повідомлялося, Євросоюз дав федеральному уряду Бельгії час до пізнього вечора понеділка, щоб подолати протидію регіону Валлонія підписанню угоди про зону вільної торгівлі з Канадою.

Раніше повідомлялося, що текст угоди про зону вільної торгівлі між Європейським союзом і Канадою (СЕТА) буде повторно представлений і розглянутий у парламенті бельгійського регіону Валлонія.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.