Президент Литви: РФ демонструє агресію стосовно європейських столиць

Середа, 26 жовтня 2016, 14:22

Активізація демонстрації військової могутності Росії на Балтиці становить загрозу безпеці не тільки регіону, але і всієї Європи.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте на спільній прес-конференції з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, коментуючи повідомлення ЗМІ про можливу дислокацію в Балтійському морі російських кораблів, здатних нести ядерні боєголовки, передає портал Delfi.

"Якщо така ситуація підтвердиться, то це демонструє лише одне: ескалація між Сходом і Заходом демонстративно підвищується", - сказала вона, зазначивши, що офіційно ця інформація ще не підтверджена.

Раніше ЗМІ, посилаючись на оборонні джерела в Брюсселі, повідомили, що Росія може направити в Балтійське море групу суден, серед яких два кораблі з ракетними комплексами дальнього радіусу дії "Калібр-НК", які можуть нести ядерні боєголовки.

Грибаускайте нагадала, що ще раніше мова йшла про дислокацію для навчань ракетних комплексів "Іскандер" в Калінінградській області, які також можуть бути оснащені ядерними боєголовками, і назвала такі дії Росії "відкритою демонстрацією агресії не тільки проти нашого регіону чи Балтійських країн".

"Немає ніяких сумнівів у тому, що це спрямовано не проти Балтійських країн, а проти європейських столиць, - зазначила президент. - Це демонстративне підвищення напруги між Сходом і Заходом, яке Балтійські країни вже давно констатували. З кожним днем це стає все очевиднішим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.