Депутат Гринів відкликає скандальні поправки до закону про е-декларування

Понеділок, 3 жовтня 2016, 19:24

Керівник парламентської фракції партії "Блок Петра Порошенко" Ігор Гринів відкликає резонансний проект закону про зміни до закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинів проти життя та здоров'я особи і проти власності.

Про це Гринів написав на своїй сторінці у Facebook.

"Мав складну розмову з президентом внесених поправок в закон України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинів проти життя та здоров'я особи і проти власності. Я і надалі залишаюся при своїй думці, що цей закон потребує доопрацювання і змін. Але врахував дискусію з президентом і відкличу цей законопроект", - написав Гринів.

Він також зазначив, що відкликає законопроект зважаючи на резонанс, який викликала в суспільстві ця законодавча ініціатива.

Нагадаємо, 30 вересня Гринів зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5192, яким пропонував внести зміни в закон України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинів проти життя та здоров'я особи та проти їх власності.

Змінами пропонувалося встановити, що відомості у декларації про цінне рухоме майно, вартість і суму отриманих подарунків, наявних грошових активах, у тому числі готівки, гроші, позичені третім особам, фінансові зобов'язання, витрати будуть ставитися до інформації з обмеженим доступом і не підлягають оприлюдненню.

Доступ до таких відомостей, згідно з пропозиціями депутата, потрібно було залишити спеціально уповноваженим органам у сфері запобігання та протидії корупції.

У понеділок, 3 жовтня, активісти провели під стінами Ради пікет з вимогою не саботувати боротьбу з корупцією в державі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.