У ЄС стурбовані можливим ослабленням системи е-декларування

П'ятниця, 16 вересня 2016, 15:29

У Європейському союзі стурбовані можливістю послаблення вимог електронного декларування статків держслужбовців через поправки, які просуваються у Верховній Раді.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган, який перебуває з візитом у Києві, повідомляє сайт Єврокомісії.

"Ми вітаємо запуск системи електронного декларування активів, але дуже стурбовані будь-якими спробами в Раді пом’якшити його. Деякі поправки, що були недавно запропоновані, можуть серйозно підірвати антикорупційні зусилля", - сказав Ган.

Єврокомісар підкреслив, що держави-члени ЄС уважно спостерігають за процессом на тлі прийняття остаточних рішень щодо лібералізації візового режиму для України.

"Ми надаємо великого значення роботі по боротьбі з корупцією і важливо, що відповідним органам буде дозволено працювати в умовах повної незалежності і з необхідними ресурсами... Але без непотрібного суперництва і неприйнятних суперечок, які ми бачили цього літа", - підкреслив Ган.

Як повідомлялося, народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Донець подала законопроект із змінами до закону "Про запобігання корупції", які фактично "вбивають" систему е-декларування.

Крім того, в Адміністрації президента розробили проект закону про внесення змін до Податкового кодексу та низки інших законів, згідно з якими громадяни звільняться від зобов'язання вказати джерело походження свого майна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.