Brexit не вплине на відносини Британії та України - посол

П'ятниця, 11 листопада 2016, 14:45

Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні Джудіт Гоф запевняє, що можливий вихід Британії з Європейського Союзу не матиме істотного впливу на відносини з Україною, у тому числі на військову співпрацю.

Про це дипломат сказала у коментарі, в рамках урочистої церемонії до Дня пам'яті загиблих у минулих війнах, що відзначається 11 листопада, передає УНІАН.

"Я не думаю, що це має істотний вплив. Якщо ви згадаєте один з перших візитів нашого секретаря у закордонних справах (державного секретаря у закордонних справах і справах Співдружності Бориса Джонсона - Ред.) до України з того часу, як його призначили, він був дуже чітким у вираженні підтримки Сполученого Королівства Україні і щодо продовження нашої підтримки України", - заявила Гоф.

"Коли, можливо, ми залишаємо Європейський Союз, ми не залишаємо Європейський континент, і наша підтримка для України продовжиться, в тому числі щодо нашої військової тренувальної підтримки і щодо надання вам нашої допомоги у подоланні проблем конфлікту, з якими ви стикаєтесь, та в питанні проведення реформ і у боротьбі з корупцією", - сказала вона.

Нагадаємо, 2 листопада Верховна Рада ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України і урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії щодо співробітництва у сфері оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.