На Закарпатті активісти заблокували два пункти пропуску на кордоні з ЄС

Фото
Субота, 12 листопада 2016, 16:16

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією заблокували два пункти пропуску на кордоні зі Словацькою Республікою та Румунією.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією розпочали сьогодні акцію з блокування дороги, яка веде до пункту пропуску "Ужгород", що на кордоні зі Словацькою Республікою.

За деякий час схожі дії вони розпочали на іншому напрямку, зокрема, заблокували дорогу перед пунктом пропуску "Солотвино" (кордон з Румунією).

Активісти організовують такі акції, щоб домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України.

Фото dpsu.gov.ua

Нагадаємо, активісти - власники авто з іноземною реєстрацією, які називають себе "пересічниками", вимагають дотримання норм чинного законодавства, яке місцеві митники постійно порушують, беручи хабарі.

Проте основна вимога активістів - дотримання норм Стамбульської конвенції. Це міжнародний договір, що дозволяє упродовж року пересуватись на автомобілі, зареєстрованому в іноземній компанії.

"За Стамбульською конвенцією, авто приватного користування мають право знаходитись на території України протягом одного року. Водночас автомобілі комерційного користування повинні робити "пересічку" кожні 5 днів. Як у нас "особисті" авто перетворились на "комерційні", залишається відкритим питанням", - наголошують активісти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: