Позиція Швеції щодо незаконної анексії Криму Росією залишається незмінною - прем’єр-міністр

Понеділок, 14 листопада 2016, 14:30

Прем’єр-міністр Швеції Стефан Льовен заявив, що позиція Швеції залишається незмінною щодо незаконної анексії Криму Росією та щодо агресії на сході України.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком, який перебуває з візитом у Королівстві Швеція.

Прем’єр-міністр заявив про незмінність позиції Швеції щодо незаконної анексії Криму Росією та висловив занепокоєння ситуацією з правами людини на території анексованого півострова.

Льовен також запевнив, що Швеція перебуває на стороні України та буде продовжувати підтримувати її.

За його словами, візит президента України до Швеції є підтвердженням того, що Швеція зацікавлена у європейському майбутньому країни.

Порошенко, у свою чергу, заявив, що Україна відчуває сильну підтримку щодо суверенності України та територіальної цілісності, а також у протистоянні російській агресії. 

Він також зазначив, що жодного прогресу у вирішенні конфлікту на сході України не було здійснено та що РФ продовжує надсилати свої війська та зброю на окуповані території.

Окрім того, Порошенко зазначив, що санкції проти РФ будуть ефективні, якщо будуть введені не на 6 місяців, а на рік.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом до Королівства Швеція. Програмою перебування Глави держави у Стокгольмі передбачені зустрічі з прем’єр-міністром Королівства Швеція, спікером Риксдагу (Парламенту) Королівства Швеція, а також лідером Поміркованої партії Швеції, що очолює опозиційний альянс партій Королівства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.