Порошенко ще сподівається на прогрес у питанні "безвізу" з ЄС до 24 листопада

Понеділок, 14 листопада 2016, 15:26

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання на прогрес у питанні отримання безвізового режиму з Євросоюзом до саміту 24 листопада.

Про це він заявив на прес-конференції після переговорів з прем'єром Швеції Стефаном Льовеном у Стокгольмі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У нас все ще є ця надія, і я буду робити все можливе, щоб це забезпечити (безвізовий режим для українців з ЄС)", – відзначив Порошенко.

Президент України нагадав, що Україна виконала всі умови для безвізового режиму з Євросоюзом і це визнали лідери країн-членів ЄС, керівництво Європейської Ради та Єврокомісії.

"На сьогоднішній день дійсно є питання, які абсолютно не пов'язані з Україною. Наприклад, механізм призупинення безвізових режимів", - відзначив президент України.

Як відзначає агенція, за словами Порошенка, зараз потрібне рішення Європарламенту.

"Керівництво найбільших груп Європарламенту чітко заявило про те, що підтримує безвізовий режим для України, і на сьогоднішній день потрібно просто знайти ту формулу, яка дозволить продемонструвати прогрес. Бажано, і я дуже на це сподіваюся, щоб це відбудеться до саміту Україна-ЄС", – наголосив глава держави.

Раніше повідомлялося, що посли Європейського Союзу будуть обговорювати безвізовий режим для України 17 листопада.

Нагадаємо, цього тижня посли ЄС можуть дати дозвіл на початок міжінституційних переговорів щодо безвізового режиму для України.

Йдеться про так званий процес "тріалогу", на якому інституції Євросоюзу мають ухвалити спільне бачення нового механізму. Лише після того пропозиція буде передана на схвалення Європарламентом та Радою ЄС.

Подальшого прогресу щодо безвізового режиму для України не буде доки не буде схвалено новий механізм призупинення безвізових режимів.

Нагадаємо, в українському МЗС раніше заявили, що подальше відкладення рішення Євросоюзу про запровадження безвізового режиму для громадян України є неприпустимим.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко очікує, що Європарламент схвалить безвізовий режим для України у листопаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.