Глави МЗС країн ЄС обговорять "Східне партнерство" і безвіз для України

П'ятниця, 11 листопада 2016, 13:02

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС, у понеділок, 14 листопада, на зустрічі у Брюсселі обговорять майбутнє "Східного партнерства" та ситуацію в Україні в умовах російської агресії.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Рада обговорить поточні багатосторонні та двосторонні відносили із шістьма країнами "Східного партнерства" - Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Молдовою та Україною", - повідомили у керівній інституції ЄС.

Глави МЗС, зокрема, обміняються думками про майбутнє "Східного партнерства" та визначать можливі цілі, яких необхідно досягти у 2017 році, зокрема перед проведенням саміту ініціативи, який запланований на наступний рік.

Також міністри  обговорять вплив внутрішнього процесу візової лібералізації на відносини ЄС з Україною та Грузією.

"Міністри закордонних справ можуть порушити питання впливу законодавчого процесу візової лібералізації (у контексті його затримки в ЄС, – ред.) на відносини з Україною та Грузією", - заявив офіційний представник керівної інституції ЄС.

Окрім цього, міністри окремо обговорять ситуацію в Україні.

Як повідомлялося, 13 листопада глави МЗС країн ЄС проведуть неформальну зустріч для обговорення підсумків виборів президента США після перемоги республіканця Дональда Трампа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.