У Кракові проводять дослідження ексгумованого тіла Леха Качинського

Вівторок, 15 листопада 2016, 12:31

У Польщі в приміщенні кафедри судово-медичної експертизи у Кракові сьогодні проводять дослідження ексгумованих тіл Леха та Марії Качинських, які загинули в авіакатастрофі під Смоленськом у 2010 році.

Про це повідомляє Polskie Radio

Ексгумація тіла колишнього президента Польщі Леха Качинського та його дружини Марії розпочалася ввечері 14 листопада.

Після опівночі, 15 листопада, труни, підняті з саркофага у Вавельському замку, доправили до кафедри судово-медичної експертизи медичного коледжу Яґеллонського університету.

Ця ексгумація стала першою з 83 запланованих прокурорами у справі розслідування причин Смоленської авіакатастрофи.

Уся процедура ексгумації тіл Марії та Лєха Качинських тривала вісім годин.

Роботу проводили під керівництвом заступника генерального прокурора Марека Пасьонека та у присутності голови підкомітету Міністерства оборони Польщі з розслідування катастрофи у Смоленську Казімєжа Новачика.

Повідомляється, що вивченням останків президентської пари займеться міжнародна група судових медичних експертів.

Дослідження на кафедрі судово-медичної експертизи у Кракові триватиме три дні, після чого, у п’ятницю, тіла перепоховають.

Про необхідність вивчення усіх тіл жертв катастрофи, які не спопеліли, заявила у червні 2016 року державна прокуратура, котра цьогоріч перейняла розслідування у справі Смоленської катастрофи від ліквідованої військової прокуратури.

Тоді там підкреслили, що патологоанатомічні дослідження матимуть важливе значення для встановлення причин смерті жертв та катастрофи.

Нагадаємо, понад 200 родичів жертв катастрофи під Смоленськом написали відкритий лист на адресу влади Польщі, духовних осіб та людей доброї волі з проханням зупинити заплановану прокуратурою країни ексгумацію тіл їхніх близьких.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.