Путін схвалив створення об'єднаного угруповання військ РФ та Вірменії

Вівторок, 15 листопада 2016, 12:46

Президент РФ Володимир Путін схвалив пропозицію уряду про створення спільного російсько-вірменського військового угруповання.

Про це йдеться у розпорядженні, підписаному 12 листопада.

Згідно з документом, Путін наказав російським Міноборони і МЗС провести переговори з Вірменією про досягнення угоди на основі пропозиції уряду РФ щодо створення угруповання, що складатиметься з вірменських і російських військ.

Російське агентство Інтерфакс повідомило, що військовк угруповання буде прикривати сухопутні кордони Росії і Вірменії і працю ватами в рамках Організації Договору про колективну безпеку.

Згідно із проектом, для управління угрупованням створюється об'єднане командування, командувач якої призначається на посаду і звільняється від неї верховним головнокомандувачем Збройних сил Вірменії за погодженням з верховним головнокомандувачем Збройних сил РФ.

У мирний час командувач підпорядковується начальнику генштабу Вірменії, в період безпосередньої загрози агресії і у воєнний час - залежно від ситуації командувачу військами Південного військового округу російської армії або начальнику генштабу РФ за рішенням верховних головнокомандуючих двох Збройних сил двох країн.

Нагадаємо, у грудні минулого року міністри оборони РФ та Вірменії підписали угоду про створення об’єднаної системи протиповітряної оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: