У НАТО хочуть діалогу з РФ, але не змінять позиції щодо України

Вівторок, 15 листопада 2016, 13:18

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс хоче діалогу з РФ, проте ніколи не прийме порушення Росією територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це Столтенберг заявив у вівторок перед початком переговорів з міністрами оборони ЄС в Брюсселі, коментуючи журналістам телефонну розмову новообраного президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна, зокрема щодо домовленостей про спільну роботу задля "конструктивної співпраці", передає Reuters.

"Повідомлення від НАТО таке - ми хочемо діалогу з Росією. Росія - наш найбільший сусід, і залишиться таким сусідом, але коли напруга дуже зростає, коли ми стикаємося з різними проблемами безпеки, то важливо вести діалог", - сказав Столтенберг.

"Ми вважаємо, що важливо поважати територіальну цілісність і суверенітет всіх країн, включаючи Україну, і тому ми ніколи не поважатимемо чи прийматимемо порушення (Росією - Ред.) територіальної цілісності і суверенітету України", - продовжив він.

Столтенберг також заявив, що Трамп під час своєї президентської кампанії продемонстрував, що він є "великим шанувальником НАТО".

"Сильний НАТО важливий для Європи, але також важливий і для США", - сказав він, додавши, що погоджується з Трампом, що європейці повинні активізувати свої оборонні витрати.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що зараз не час для США відмовлятися від НАТО і лишати європейських союзників наодинці з нинішніми безпековими викликами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.