Німеччина занепокоєна масовими арештами в Туреччині - Штайнмаєр

Вівторок, 15 листопада 2016, 14:52

Уряд Німеччини висловлює своє занепокоєння масовими затриманнями та обмеженнями свободи слова в Туреччині.

Про це в Анкарі, після закінчення зустрічі з главою турецького МЗС Мевлютом Чавушоглу, заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, повідомляє Deutsche Welle.

За словами глав німецького МЗС, влада в Анкарі не має розцінювати цю стурбованість як прояв зарозумілості і повчальний тон, а також висловив  сподівання на те, що німецько-турецькі відносини незабаром знову досягнуть колишнього рівня.

В той же час Штайнмаєр здивувався з приводу недавньої заяви президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, що Німеччина стала притулком для бойовиків Робочої партії Курдистану (РПК) і в черговий раз спростував ці звинувачення.

"Туреччині відомо, що РПК визнана в Німеччині терористичною організацією і переслідується згідно кримінального законодавства ФРН", –зазначив міністр. Він подякував Чавушоглу за "непросту, але відкриту і чесну розмову".

Видання відзначає, що міністр закордонних справ Німеччини відвідав Туреччину вперше після невдалої спроби державного перевороту в Туреччині в липні 2016 року.

Раніше повідомляося, що глав МЗС Туреччини заявив, що його країні набридло поблажливе ставленням Європейського Союзу в переговорах щодо своєї заявки на приєднання до блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: