Рада закликала Європарламент і Раду ЄС надати безвіз Україні до кінця року

Середа, 16 листопада 2016, 11:36

Верховна Рада закликає Європейський парламент і Раду Європейського Союзу до кінця 2016 року надати Україні безвізовий режим.

Про це йдеться у зверненні парламенту до урядів держав-членів ЄС, Європейського парламенту і Ради ЄС про запровадження безвізового режиму для громадян України (постанова №5394), за яке проголосував 261 народний депутат.

Парламент закликав Європарламент і Раду ЄС "прийняти без подальших затягувань, до кінця 2016 року, необхідні рішення щодо надання Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України".

Рада також звернулася до урядів держав-членів ЄС підтримати законодавчу пропозицію Єврокомісії щодо введення безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до держав-членів ЄС.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зазначила, що Україна виконала всі 144 зобов'язання перед ЄС відповідно до Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Нагадаємо, посли Європейського Союзу будуть обговорювати безвізовий режим для України 17 листопада.

Затримка із наданням Україні безвізового режиму пов'язана із обговоренням інституціями ЄС механізму призупинення безвізового режиму з третіми країнами у випадку необхідності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: