РФ вийшла з договору про Міжнародний кримінальний суд після звіту Гааги

Середа, 16 листопада 2016, 12:54

Президент РФ Володимир Путін підписав розпорядження, згідно з яким Росія відмовляється бути учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду (МКС).

Документ опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

"Прийняти пропозицію Мін'юсту Росії, узгоджену з МЗС Росії та іншими зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, з Верховним Судом РФ, Генеральною прокуратурою РФ і Слідчим комітетом РФ, про направлення повідомлення генеральному секретареві ООН про намір РФ не ставати учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду", - йдеться в розпорядженні.

Путін також доручив МЗС РФ направити генеральному секретарю ООН відповідне повідомлення. Розпорядження набирає чинності з дня його підписання.

Росія підписала Римський статут 13 вересня 2000 року, але до теперішнього часу не ратифікувала його.

Нагадаємо, напередодні у звіті прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі ситуація в Криму була прирівняна до міжнародного збройного конфлікту.

15 листопада в Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН була ухвалена резолюція "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", ініційована Україною.

Вперше в офіційних документах ООН Росія визнається державою-окупантом, а Автономна Республіка Крим та місто Севастополь тимчасово окупованою територією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.