Переговори по Brexit триватимуть більше двох років – голова Єврогрупи

Середа, 16 листопада 2016, 16:15

Глава Єврогрупи Єрун Дейсселблум заявив, що переговори про вихід Великої Британії з ЄС будуть дуже складними і триватимуть набагато довше відведених на них двох років.

Про це повідомляє Reuters.

"Переговори будуть дуже складними... вони триватимуть набагато довше, ніж два роки", - сказав глава Єврогрупи під час свого візиту до Лондону.

"Від моменту оголошення результатів британського референдуму, Велика Британія і Європа ставлять один до з деякою підозрою ... це патова ситуація, в якій ми можемо лише намагатися вчинити якомога краще", – відзначив він.

Дейсселблум наголосив, що багато хто в Європі виявився неготовим до Brexit.

"Люди роблять жартувати про те, що у Британії немає плану виходу з ЄС, проте і у у багатьох європейців немає плану", – додав євро чиновник з Голландії.

За словами президента Єврогрупи, "кращим варіантом для Британії було б не активувати статтю 50 Лісабонської угоди", проте, якщо це вже не можливо, то Дейсселблум хотів би посприяти збереженню хоча б режиму вільної торгівлі  між Голландією та Великою Британією.

Він також додав, що в Голландії наразі неможливо провести референдум щодо членства в ЄС, подібний до британського, попри зростання впливу євро скептиків на чолі Гіртом Вілдерсом.

"Нідерланди залишатимуться в ЄС, суспільна підтримка ЄС різко зросла після Brexit", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що за даними видання The Times уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.