Європарламент скасував візит своєї делегації до Туреччини

Четвер, 17 листопада 2016, 11:13

Депутати Європарламенту скасував поїздку в Анкару за кілька днів до голосування за зобов'язуючу резолюцію для завершення переговорів про членство Туреччини в ЄС.

Про це повідомляє EUobserver.

Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Елмар Брок і голова парламентського комітету ЄС-Туреччина Каті Пірі мали заплановані зустрічі з турецькими офіційними особами в середу, 16 листопада, щоб допомогти подолати кризу у дипломатичних відносинах ЄС та Туреччини.

Але Анкара відмовилася зустрічатися Пірі, яка звинуватила турецьку владу в "полювання на відьом" після невдалого перевороту, спрямованого на повалення президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

Глава Європарламенту Мартін Шульц заявив, що для ЄС важливо підтримувати відкритий діалог з Туреччиною, але не на будь-яких умовах.

"Містер Брок і міс Пірі представляють Європейський парламент, і ми не можемо дозволити підбирати іншій стороні кому і з ким говорити", - сказав він.

В ЄС незадоволені, що турецькі власті посилюють репресії проти політичної опозиції, курдів, ЗМІ і громадянського суспільства. Влада ув'язнила журналістів і опозиційних депутатів, з посад у державному секторі звільнено близько 100 людей людей.

Євродепутати у Страсбурзі наступного тижня мають намір голосувати за зобов'язуючу резолюцію, яка пропонує призупинити переговори про членство Туреччини в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: