Німецький уряд виділить 600 млн євро на підтримку молочників

Середа, 2 листопада 2016, 13:52

Німецький уряд на засіданні в середу, 2 листопада, ухвалив пакет допомоги фермерам-молочникам, які потерпають від суттєвого падіння цін на продукцію.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Із загального пакета обсягом близько 600 мільйонів євро до кінця 2017 року 200 мільйонів становитимуть кошти для підтримки ліквідності, як-то пільгові кредити, ще 150 мільйонів - програма надання гарантій.

Також заплановані кошти на зменшення податкових та страхових платежів фермерами-молочниками, яких в Німеччині нараховується близько 70 тисяч. Частково кошти будуть взяті з фондів ЄС, їх прив'яжуть до обмеження виробництва молока.

Після того як закупівельна ціна на молоко впала до 20 євроцентів за літр навесні цього року, міністр сільського господарства Німеччини Крістіан Шмідт скликав так званий "молочний саміт" з метою вироблення кроків для протидії тенденції до зниження ціни, яка не дозволяє виробникам молока рентабельно працювати. Зараз закупівельна ціна коливається в діапазоні 24-25 євроцентів за літр.

Зниження цін на молоко призвело до протестів фермерів у багатьох країнах Європи. Одна з причин падіння цін - надлишок молока на ринку внаслідок скорочення експорту молокопродукції до Росії через запровадження Москвою продовольчих контрсанкцій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: