Помер колишній президент Греції Костянтин Стефанопулос

Фото
Понеділок, 21 листопада 2016, 09:47

Колишній президент Греції Костянтин Стефанопулос помер у віці 90 років.

Про це повідомляє Associated Press.

"Костянтин Стефанопулос, консервативний політик, який двічі був президентом Греції у 1995-2005 рр, помер в неділю у віці 90 років  від "ускладнення пневмонії", – йдеться у повідомленні.

Стефанопулос двічі очолював консервативну партію "Нова демократія".

"Моральний авторитет з широким світоглядом", – так назвав Стефанопулоса нинішній прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас. Президент Прокопіс Павлопулос, назвав Стефанопулоса "взірцем самовідданого, гідного і послідовного в служінні інтересам суспільства".

Фото sansimera.gr 

Агенція відзначає, що Стефанопулос здобув несподівану популярність в останні роки свого президентства. Його поміркованість, невибагливість і доступність зробили його популярним серед населення і він підтримував добрі відносини з більшістю політиків.

Стефанопулос, син юриста, народився у місті Патри 15 серпня 1926 року. У молодості він займався спортом, зокрема плаванням і водним поло, перш ніж почати кар'єру в якості адвоката. Вперше він був обраний до парламенту у 1961 році і став заступником міністра торгівлі в уряду, який прийшов до влади після краху військової хунти в липні 1974 року. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: