Україна та ЄС на саміті оновлять енергетичний меморандум

Вівторок, 22 листопада 2016, 15:01

На полях саміту Україна-ЄС планують підписати Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства в енергетичній сфері.

Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"Очікується, що на полях саміту Україна та ЄС підпишуть Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства в енергетиці", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційного співробітника Єврокомісії, новий стратегічний документ покликаний замінити меморандум про співробітництво у сфері енергетики від 2005 року.

"Вже минуло більше десяти років. Нині прийшов час оновити наші відносини з Україною у сфері енергетики, особливо адаптувати їх до Угоди про асоціацію. Йдеться про всі питання, включаючи енергетичну ефективність, відновлювальні джерела енергії, дослідження та технології. Ми сподіваємося, що новий стратегічний меморандум дозволить активізувати співпрацю, а також процес реформ в Україні", - розповів співробітник агентства.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада у Брюсселі, пройде у форматі робочого обіду, чому передуватиме зустріч президента України Петра Порошенка з трьома президентами ЄС.

Зазначимо, що одним із підсумків саміту Україна-ЄС має бути виділення Україні фінансової допомоги для продовження реформи держслужби та у сфері протидії корупції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.